IIUM Holdings Sdn Bhd

Tahniah kepada calon SPM 2020 Sekolah Menengah Setiabudi

Tahniah dan Syabas di atas kejayaan dan juga kecemerlangan calon – calon Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) 2020 Sekolah Menengah Setiabudi yang telah menerima keputusan pada 10 Jun 2021 yang lalu.

Pengumuman keputusan SPM kali ini amat jauh berbeza daripada yang sebelumnya, iaitu hanya melalui atas talian sahaja selaras dengan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) 3.0. Walaupun berdepan dengan cabaran pembelajaran secara atas talian, para pelajar dan juga guru – guru berjaya menyesuaikan diri dan memperoleh kejayaan.

Dengan nilai GPS (Gred Purata Sekolah) 3.90, seramai 28 pelajar telah mendapat 5 A’s keatas daripada 108 pelajar, iaitu 5 pelajar telah mendapat 11 A’s dan seorang pelajar mendapat straight 9 A’s. Terdapat 10 subjek yang telah mencapai 100% lulus iaitu BM, Sejarah, Sains, Perniagaan, B. Arab, Pend. Syariah Islamiah, Pend. Quran & As-Sunnah, Pend. Islam, Tassawur Islam, Pend. Seni Visual.

Selain itu, kesemua pelajar Al-Furqan telah memperolehi keputusan yang cemerlang, iaitu seramai 15 pelajar telah mendapat 5 A’s keatas manakala 3 pelajar telah mendapat 4 A’s keatas.

Sekali lagi ucapan Tahniah kepada calon – calon SPM Setiabudi Menengah dan tidak lupa juga tahniah diucapkan kepada tenaga pengajar yang telah memberikan komitmen penuh dalam mendidik anak – anak SBM.

Share this

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top