IIUM Holdings Sdn Bhd

Pelancaran Program Persijilan Profesional 3T Al Quran

Dari kiri Yang Berbahagia Dato’ Ahmad Nadzarudin bin Abdul Razak (Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan IIUMH), Yang Berbahagia Dato’ Sri (Dr) Syed Hussien Abd Kadir (Ahli Lembaga Board of Governors IIUM), Yang Berbahagia Dato’ Dr. Suzana Idayu Wati binti Osman (Pengerusi IIUMH), dan Encik Muhammad Nur Azraei bin Shahbudin (Pemangku Ketua Pegawai Eksekutif ICISB).

Pada 26 April 2024 – IIUM Holdings (IIUMH) bersama dengan anak syarikatnya IIUM Consultancy and Innovation (ICISB) telah melancarkan satu Program Persijilan Profesional 3T Al Quran bertempat di Banquet Hall, Aras 5, Bangunan Muhammad Abdul-Rauf, UIAM.

Program ini telah disempurnakan oleh Yang Berbahagia Dato’ Sri (Dr) Syed Hussien Abd Kadir (Ahli Lembaga Board of Governors IIUM), Yang Berbahagia Dato’ Dr. Suzana Idayu Wati binti Osman (Pengerusi IIUMH), Yang Berbahagia Dato’ Ahmad Nadzarudin bin Abdul Razak (Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan IIUMH), dan Encik Muhammad Nur Azraei bin Shahbudin (Pemangku Ketua Pegawai Eksekutif ICISB).

3T Al Quran ini bermaksud Talaqqi Bersanad yang mana para pelajar akan mengkhatamkan Al Quran dengan membacanya di hadapan seorang guru yang sahih ilmunya. Seterusnya, Tahriri iaitulah para pelajar akan menulis sebuah mushaf Al Quran Rasm Uthmani. Akhirnya, Tashih iaitulah bacaan dan penulisan pelajar akan disemak oleh guru yang bertauliah dengan penuh teliti bagi memastikan ketepatan bacaan dan penulisannya.

Sekiranya anda berminat untuk menyertai Program Persijilan Profesional 3T Al Quran ini, sila hubungi 60126729175 (Puan Hasliza) untuk maklumat lanjut.

Semoga kita semua diberikan hidayah dan taufiq dari Allah S.W.T untuk membaca Al Quran dengan betul sepertimana yang diwariskan oleh para ulama kita.

Untuk melihat galeri penuh, sila layari laman Facebook kami.

Share this

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top